​Schoenenhuis Jan Pas gebruikt 3D-voetscan

​Schoenenhuis Jan Pas gebruikt 3D-voetscan

Jan Pas heeft zijn twee schoenenwinkels uitgerust met een 3D-voetscan. Het apparaat moet voor een perfecte match zorgen tussen kindervoeten en een paar schoenen, zo laat het schoenenhuis weten.

Kinderen krijg vaak nieuwe schoenen, die een paar maanden later alweer te klein zijn. Om dat probleem te voorkomen meet de 3D-scantechnologie de lengte en de breedte van de voeten, de hoogte van de wreef, het verschil tussen de linker-en de rechtervoet en wordt een indicatieve schoenmaat weergegeven.

De 3D-scan werkt volgens Jan Pas met een groeiprognose aan de hand van de leeftijd en lengte van het kind en de grootte van de voeten. Op een computer is te zien hoe de voet van het kind in de schoen zit en waar de voet met de schoen knelt. Doordat klanten dit ook in de tijd vooruit kunnen bekijken, weten ze direct of de schoen over drie maanden nog steeds past.

Voor de introductie van het apparaat heeft Jan Pas samengewerkt met kinderschoenenmerken Red-Rag en Develab. Alle nieuwe kinderschoenen zijn gemeten met een scanner van ontwikkelaar SafeSize. De retailer wil op korte termijn ook andere merken toevoegen aan de database, waaronder dames- en herenschoenen.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!