Appdate: Online in één keer de juiste schoenmaat

Appdate: Online in één keer de juiste schoenmaat

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van 3Daboutme, Democratic Coalition Against Trump en Toshiba.

3Daboutme
Online schoenen kopen in de juiste maat valt niet mee. Maat 42 bij het ene merk, kan maat 44 bij het andere zijn. Voor schoenenwebwinkels betekent dat bergen retourzendingen. De Nederlandse startup 3Daboutme heeft daar een oplossing voor. Met een app kunnen consumenten thuis zelf hun voeten scannen. Gebruikers kunnen hun voet op een A4'tje zetten, waarna de app een 3D-model maakt en dat vergelijkt met de modellen in de database van 3Daboutme.

3Daboutme hoopt met de app een oplossing te bieden voor de grote kosten die retourzendingen met zich meebrengen voor webwinkels. Omoda en Men At Work zijn inmiddels al met de startup in zee gegaan. Op de bestelpagina staat een knopje waarmee klanten kunnen inloggen bij 3Daboutme. Daar krijgen ze advies over de maat die zij het beste kunnen kopen. Verder lopen er gesprekken met onder meer Van Bommel en de Bijenkorf.

Democratic Coalition Against Trump
Voor wie zeker wil weten dat hij de nieuwe Amerikaanse president op geen enkele manier steunt, is er nu een overzicht dat daarbij helpt. De Boycott Trump-app geeft een complete lijst van bedrijven die op de een of andere manier aan Donald Trump zijn gelieerd. Dat zijn niet alleen bedrijven waar hij de eigenaar van is. Zo staat Starbucks op de lijst, omdat de koffieketen vestigingen heeft in de Trump Towers. Ook retailers als Bloomingdale's Nordstrom, Macy's en TJ Maxx staan in het overzicht, omdat zij kleding van het merk van dochter Ivanka Trump verkopen.


De bedrijven staan alfabetisch gesorteerd in de app. Gebruikers kunnen per concern een korte omschrijving openen, waarin de connectie met Trump wordt uitgelegd. Ook is er een zoekfunctie, waarmee gebruikers handmatig kunnen checken of de winkel die ze net binnenlopen niet toevallig op de lijst staat.

Toshiba
Alles voor de efficiëntie als het gaat om het afhandelen van weborders. Daartoe dient de Order Picking-app, die Toshiba Tec samen met Appvantages heeft ontwikkeld. Als consumenten een bestelling plaatsen bij een webshop die op de app is aangesloten, kan hij kiezen voor bezorgen of afhalen. De app leest de bestelling en sorteert die op basis van de indeling van de betreffende vestiging. Zo kan het winkelpersoneel snel de producten klaarzetten voor bezorging of pick-up.

De app beschikt verder over een dashboardfunctie met weborders, looplijsten en routebepaling voor het winkelpersoneel. De applicatie kan onder meer gescande producten automatisch afstrepen, alternatieve producten toevoegen en opmerkingen vanuit de verzamelaar opnemen. De Order Picking-app is aan iedere webshop te koppelen.