​Papabubble sluit tweede Amsterdamse vestiging

​Papabubble sluit tweede Amsterdamse vestiging

Snoepwinkel papabubble krijgt zijn vestiging in de Amsterdamse Staalstraat niet rendabel. De retailer heeft daarom besloten de winkel eind dit jaar te sluiten, zegt franchisenemer Marieken van den Brink in het decembernummer van RetailTrends.

Papabubble heeft al langer een winkel aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam. De omzet op die locatie komt voor zeventig procent uit de productie in opdracht van bedrijven, terwijl verkoop aan consumenten goed is voor tien procent. “Wij zijn de enige franchisevestiging van papabubble waar de balans tussen retail, wholesale en productie zo scheef is gegroeid”, zegt Van den Brink. Dit komt volgens haar doordat Nederland een ‘land van relatiegeschenken’ is.

Om te testen of het concept ook kon draaien zonder productie in opdracht, opende Van den Brink vijf jaar geleden de vestiging aan de Staalstraat. Die focuste zich volledig op verkoop aan consumenten. De locatie is perfect, zegt Van den Brink. “Maar met iedere dag drie man personeel in de zaak, lukt het maar niet om de winkel rendabel te maken.”

Door het sluiten van de tweede vestiging heeft papabubble meer ruimte om op andere manieren op te schalen. Zo werkt de snoepverkoper aan een mobiele versie in de vorm van een rijdende werktafel. Daarmee is het mogelijk om op locatie snoep te maken.

In het decembernummer van RetailTrends gaat Van den Brink dieper in op het ‘snoepwinkel annex snoepatelier’-concept van papabubble. Ook legt ze uit waarom de kosten zo hoog zijn, dat winstgevendheid een lastig verhaal is. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!