​Uw Slijter wil snel naar veertig winkels

​Uw Slijter wil snel naar veertig winkels

De onlangs gelanceerde slijterijformule Uw Slijter opent volgend jaar in ieder geval tien winkels. Tegen eind 2018 hoopt de formule zo’n veertig vestigingen te hebben, zegt directeur Rogier de Bruin tegenover RetailWatching.

Uw Slijter komt uit de koker van het Groningse familiebedrijf Lijfering Drankengroothandel. De eerste twee pilotstores zijn inmiddels geopend in Nijkerk en Hoogezand, met oud-franchisenemers van Mitra. “De plannen zijn er al zo’n anderhalf jaar, maar door de gaten die er na het faillissement van Mitra vielen, zijn we wat eerder van start gegaan”, aldus De Bruin.

De formule werkt met zelfstandige ondernemers, maar volgens De Bruin niet volgens het traditionele franchisemodel. “Er komt geen franchisecontract op tafel, de winkels zijn allemaal eigen ondernemingen.” Lijfering Dranken verplicht de ondernemers naar eigen zeggen tot niets, maar stelt wel een ‘totaal verzorgd programma’ beschikbaar. Dat bestaat onder meer uit een huisstijl en kleding, maar ook een digitaal kassasysteem en webshop.

Uw Slijter hoopt zich te onderscheiden met een digitaal programma om on- en offline met elkaar te verbinden. Dat wordt begin volgend jaar gelanceerd. Hoe dat er precies uitziet wil De Bruin nog niet kwijt. Een onderdeel ervan is in ieder geval een digitale kassa, waarbij ondernemers naar keuze functionaliteiten zoals een folderapp en loyaliteitsprogramma kunnen toegovegen.

De Bruin gaat op RetailWatching dieper in op het waarom van een nieuwe slijterijketen, de concurrentie van supermarkten en de blurringdiscussie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!