​Amazon voorzichtig van start met dronebezorging

Amazon heeft vorige week zijn eerste dronebezorging voltooid in Engeland. Een klant in Cambridge ontving zijn bestelling dertien minuten nadat hij zijn order had geplaatst.

Amazon heeft een video gepubliceerd over de eerste succesvolle vlucht, waarbij de drone volledig autonoom zijn bestemming weet te bereiken. De drone start in een klein fulfilmentcenter in de Britse stad en bereikt een maximale hoogte van zo’n 125 meter.

Amazon zegt momenteel een aantal consumenten in de omgeving van dat magazijn te bereiken met zijn dronebezorging. Op korte termijn moeten daar nog enkele tientallen bijkomen. Zij kunnen dan bestellingen van maximaal vijf pond (ruim twee kilo) binnen een half uur thuis verwachten.

Amazon introduceerde zijn Prima Air-dienst drie jaar geleden in de Verenigde Staten. Omdat de regelgeving rond drones in het Verenigd Koninkrijk soepeler zijn, werkt de etailer daar vanuit Cambridge aan de lancering van de dronebezorging. Er zouden ook dronelabs zijn in de Verenigde Staten, Oostenrijk en Israël.

Bekijk de video van dronevlucht op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!