​Metro voorspelt kleine groei voor volgend jaar

​Metro voorspelt kleine groei voor volgend jaar

Metro Group heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een winst van 657 miljoen euro. Dat is een daling van acht procent ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde jaarcijfers.

Het bedrijfsresultaat (ebit) liep op van 1,51 naar 1,56 miljard euro. Het moederbedrijf van Makro en Media Markt zegt zijn omzet- en winstdoelen voor het afgelopen boekjaar, dat eind september afliep, te hebben behaald.

Metro Group had eerder al laten weten dat de omzet met 1,4 procent was teruggelopen tot 58,4 miljard euro. In lokale valuta werd echter een plus van 0,4 procent geboekt, terwijl de vergelijkbare omzet met 0,2 procent toenam.

Voor het nieuwe boekjaar is de verwachting dat de totale omzet licht zal stijgen, ondanks dat het Duitse concern kampt met ‘aanhoudende uitdagende economische omstandigheden’. Ook de vergelijkbare omzet zal groeien, met dank aan zowel Media-Saturn als Metro Cash & Carry, waar Makro onder valt. Het bedrijfsresultaat moet eveneens iets hoger uitvallen dan in het afgelopen boekjaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!