Gent rolt handsfree shoppen breed uit

Gent rolt handsfree shoppen breed uit

Bij 130 winkels in Gent kunnen consumenten zeker tot eind volgende maand hun boodschappen bij ophaalpunten in de stad laten bezorgen. Onder meer ketens als HEMA, Dille & Kamille, Nespresso en Esprit doen mee aan het systeem, schrijft Het Nieuwsblad.

Klanten kunnen na het afrekenen aan de kassa een van de zeven ophaallocaties in parkeergarages kiezen. Vervolgens krijgen zij een sms met een code, waarmee ze hun boodschappen bij een locker kunnen ophalen. Consumenten die zich online registreren kunnen ook een sleutelhanger met een badge krijgen, waardoor een telefoon niet meer nodig is. Om de pakketjes van de winkels naar de ophaalpunten te brengen, worden fietskoeriers ingezet.

Eerder werd al een kleinschalige test met handsfree shoppen gedaan, met minder deelnemende winkels en alleen op zaterdag. Sinds deze week is het systeem elke dag te gebruiken. Als het aanslaat, wil Gent er ook na eind januari mee verder. De Vlaamse stad wil de afhaalpunten uitbreiden naar de park-and-rides rondom de binnenstad. Op langere termijn moeten boodschappen ook thuis en op hotelkamers afgeleverd worden.

In Nederland biedt startup BaggyBoys een vergelijkbare service. Ongeveer 120 winkels in de binnenstad van Den Bosch zijn hierbij aangesloten. Sinds september is de dienst ook actief in Amsterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!