​Winkels van Neckermann.com failliet

Neckermann.com Retail BV is dinsdagochtend failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Ook zusterbedrijf Readen BV is failliet, laat een woordvoerder van de rechtbank weten tegenover RetailNews.

Neckermann.com Retail BV is de entiteit die sinds begin dit jaar verantwoordelijk is voor de fysieke winkels van Neckermann.com in Nederland en België. Readen BV staat ingeschreven als groothandel in elektrische huishoudelijke apparatuur.

Neckermann.com bouwde begin dit jaar negen winkels van Kijkshop om tot eigen filialen. Daarnaast kwamen er vijf winkels in België, door vestigingen van Depot+ te verbouwen. Het doel was om op korte termijn een landelijke dekking te halen.

Het faillissement is door het bedrijf zelf aangevraagd, zo bevestigt de zegsman. Op de aangifte van de retailtak van Readen Holding Corporation, dat een notering heeft aan de Amerikaanse OTC-beurs, is een schuldenlast van 1,25 miljoen euro vermeld.

De webwinkel van Neckermann.com, die in 2014 al eens failliet werd verklaard, blijft vooralsnog buiten schot. Net als D5avenue.com is voor Neckermann.com Webshop BV geen faillissement aangevraagd. De verwijzing naar de fysieke winkels is inmiddels van de websites verwijderd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!