​‘Werkgelegenheid in detailhandel trekt aan’

Uitkeringsinstantie UWV voorziet voor de komende twee jaar zo’n vijftienduizend extra banen in de detailhandel. “Hoewel er banen verdwijnen in winkels, komt er werkgelegenheid bij in webwinkels”, aldus arbeidsmarktonderzoeker Freek Kalkhoven.

Door faillissementen van grote ketens als V&D en Macintosh kwamen duizenden winkelmedewerkers het afgelopen jaar op straat te staan. Eind november stond de teller al op ruim 21 duizend, waar een jaar eerder nog ging om bijna achtduizend faillissementsuitkeringen in de detailhandel.

Het UWV ziet de vertrouwen in de economie inmiddels herstellen, waardoor de koopbereidheid van consumenten de komende jaren blijft groeien. De werkgelegenheid trekt daardoor verder aan, voornamelijk bij online retailers. “Het gaat dan bijvoorbeeld om logistiek- en transportpersoneel of socialmediamedewerker”, aldus Kalkhoven.

De uitkeringsinstantie meldde onlangs al dat zo’n zevenduizend van de ruim tienduizend ontslagen werknemers van V&D inmiddels een nieuwe baan hebben. De detailhandel biedt nu werk aan bijna 870 duizend mensen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!