​De Smid gaat weer witgoed verkopen

De Smid opent in Haren een winkel waar witgoed en kleine huishoudelijke apparaten worden verkocht. Dat zegt directeur Mark van Schaijk, oud-topman van winkelketen Harense Smid, tegen RetailNews.

De Harense Smid verdween twee jaar terug uit het straatbeeld, nadat BCC een deel van de winkels van eigenaar HiM Retail overnam. HiM Retail ging vervolgens alleen door met de reparatiedienst van De Smid. De merkrechten van De Harendse Smid zijn nog altijd in handen van Van Schaijk, zo laat hij weten. “Voor de nieuwe winkel hebben we gekozen voor de afkorting De Smid.”

De Smid neemt in Haren de plek in van BCC, dat komende maand zijn deuren sluit in het Brabantse dorp. Het bedrijf sluit zich waarschijnlijk aan bij de Witgoed Specialist, een formule van franchiseorganisatie United Retail.

Behalve witgoed en huishoudelijke apparaten gaat De Smid ook producten als potten en pannen verkopen, dankzij een combinatie met het naastgelegen De Smid Lifestyle. In die winkel wordt volgens het Brabants Dagblad nu geen elektro en witgoed verkocht, als gevolg van afspraken met BCC. “Het is eigenlijk één pand met een wandje ertussen. We kijken nog hoe we dat precies gaan invullen”, aldus Van Schaijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!