​Amazon werkt aan vliegend magazijn

Amazon heeft een patent ontvangen op vliegende distributiecentra als aanvulling op zijn dronebezorging. Dat blijkt uit een patent, dat door een analist van CB Insights is ontdekt.

In de omschrijving wordt gesproken van een ‘airborne fulfillment center’ (AFC) en het gebruik van onbemande vliegtuigjes om items van het vliegende magazijn bij klanten te bezorgen. Het magazijn zou op grote hoogte kunnen blijven zweven en zich bij het vertrek van drones horizontaal kunnen bewegen naar een nieuwe locatie voor de volgende bezorgronde.

Het zwevende distributiecentrum zou alleen ingezet worden als op een bepaalde locatie veel vraag naar een bepaald product wordt verwacht. Amazon zelf noemt als voorbeeld een American football-wedstrijd, waar veel sportspullen en voedsel worden gekocht.

Verder heeft de Amerikaanse etailer het idee om een speciale shuttle in te zetten om items en drones naar het vliegende magazijn te brengen. Amazon heeft nog niet gereageerd op de vondst van het patent, maar de realisatie ervan lijkt nog ver weg. Onlangs werd in het Verenigd Koninkrijk nog de eerste bezorging per drone uitgevoerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!