'Amazon en Forever 21 hebben oogje op American Apparel'

De failliete modeketen American Apparel is met meerdere partijen in gesprek over een overname. Onder meer Amazon en Forever 21 zijn geïnteresseerd, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.

American Apparel vroeg in november voor de tweede keer in ruim een jaar tijd faillissement aan. Sindsdien voeren American Apparel en financieel adviseurs gesprekken met gegadigden over een overname. Ook kledingmerk Next Level en licentiehouder Authentic Brands Group zouden belangstelling hebben.

De deadline voor het uitbrengen van een bod is vrijdag. Direct na de faillissementsaanvraag bracht het Canadese kledingmerk Gildan Activewear al een bod van 66 miljoen dollar uit op onder meer de productiefabrieken van American Apparel in het zuiden van Californië, waar zo’n 4500 mensen werken. Gildan heeft geen interesse in de 110 winkels van de failliete modeketen.

De fabrieken van American Apparel zouden extra aantrekkelijk zijn vanwege kritiek van aankomend president Donald Trump op productie in het buitenland. Zo maakte Ford dinsdag nog bekend zijn plannen voor een fabriek in Mexico te annuleren en juist zevenhonderd banen in Michigan te creëren.

Als Amazon het bod van Gildan overtreft, zet de etailer een flinke stap in de kledingmarkt. Amazon lanceerde vorig jaar al een eigen kledinglabel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!