​Handvol winkels van Euronics gesloten

Vijf winkels van Euronics in Noord-Brabant hebben hun deuren voorlopig gesloten. Franchiseorganisatie United Retail is vanwege betalingsachterstanden gestopt met de samenwerking, zegt financieel manager Eric van Staveren tegen het Brabants Dagblad.

De winkels in Bergen op Zoom, Zevenbergen, Made, Dongen en Middelharnis maken onderdeel uit van de Smart Retail Group, die twee jaar geleden de samenwerking aanging met United Retail. Die is echter niet zo gelopen als gehoopt, zegt Van Staveren. De franchisegever heeft de voorraden dinsdag uit de filialen gehaald.

United Retail bekijkt nog of de winkels doorgestart kunnen worden, bijvoorbeeld met de vijf betrokken franchisenemers. Dat zou volgens de financieel manager goed zijn voor de werkgelegenheid en het bedrijf zelf. “We hebben ruim honderd Euronics-winkels in Nederland en die formule loopt goed.”

United Retail is behalve met Euronics ook actief met Electro World en de Witgoedspecialist. In totaal verleent de organisatie zijn diensten aan ruim vijfhonderd aangesloten vakspeciaalzaken in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!