Spar denkt dit jaar minstens twintig nieuwe stadswinkels in ons land te openen. Ruim de helft van de getekende contracten ligt al klaar, laat algemeen directeur Sjaak Kranendonk weten tegenover BNR. “Dus ik heb er alle vertrouwen in dat het ook gaat gebeuren.”

Spar telt momenteel zo’n dertig stadswinkels, die de supermarktketen Spar City stores noemt. Aan het eind van het jaar moeten dat er dus minimaal vijftig zijn. “We doen tegenwoordig steeds meer kleine boodschappen, met een mandje in plaats van de auto. Wij willen er voor die dagelijkse boodschappen zijn”, aldus Kranendonk.

Spar ging onlangs al de samenwerking aan met Texaco, om op vijf tankstations gemakswinkels te openen. Daarnaast zet het bedrijf in op dorpswinkels, die van steeds meer diensten worden voorzien. Zo krijgen die supermarkten een bezorgservice, stomerij, maaltijdservice en ‘in de toekomst bijvoorbeeld een klusjesservice’, aldus de directeur.

De supermarktketen wil qua marktaandeel groeien van 1,2 naar 1,5 procent. De laatste jaren is hard gewerkt om een toekomstbestendig bedrijf neer te zetten, stelt Kranendonk. “Dat is gelukt.”