Unibail-Rodamco vreest outlet Zoetermeer

Unibail-Rodamco vreest outlet Zoetermeer

Het geplande outletcentrum in Zoetermeer gaat kannibaliseren op de bestaande winkels in het centrum van de stad. Dat zegt directeur Otto Ambagtsheer van vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco in Het Financieele Dagblad.

Ambagtsheer wijst erop dat in het outletcentrum veel overlap is wat betreft de merken die verkocht worden. Zo wijst hij op een grote winkel van Sport 2000, die bij de entree van het Stadshart gevestigd is. “Daar verkopen ze Adidas en Nike, die merken zitten ook vaak ik outletcentra.” Hetzelfde gaat volgens hem op voor Guess, Only en Esprit.

Unibail-Rodamco is voor twee derde eigenaar van het Zoetermeerse Stadshart. Het concern investeert naar eigen zeggen tientallen miljoenen om het winkelcentrum aantrekkelijk te houden. Daarvoor is eind 2015 nog een overeenkomst getekend met de gemeente. “Maar de inkt was nog niet droog, of ze kwamen met het plan voor de outlet”, aldus Ambagtsheer.

Zoetermeer neemt op 23 januari een besluit over de komst van Holland Outlet Mall. Het college van burgemeester en wethouders is voor het plan. “In Roermond is het een enorme impuls geweest voor de binnenstad, dat zal hier ook gebeuren”, aldus wethouder Mariëtte van Leeuwen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends