‘Blokker-keten’ Casa neemt maatregelen

Casa schrapt vijftig banen en zet tegelijkertijd in op verdere expansie in Europa. De maatregelen maken onderdeel uit van het nieuwe 'masterplan' Casa 20.20, zo laat de Belgische winkelketen weten.

De banen worden geschrapt als het gevolg van een verhuizing van de logistieke activiteiten van Itegem naar een nieuwe distributiecentrum in Olen. Die verhuizing zat al een tijd in de pijplijn, stelt vakbondssecretaris Marc Jacobs van LBC tegenover persbureau Belga. Hoewel de winkels buiten schot blijven, is er volgens hem wel ongerustheid. De laatste twee jaar zouden er al een aantal verliesgevende winkels gesloten zijn.

Casa zegt zelf te reageren op de omzet die sterk onder druk staat als gevolg van ‘een veranderend concurrentielandschap, bijhorende toename van digitalisering en de alsmaar sneller evoluerende tendensen op de markt’. De winkelketen heeft volgens Jacobs vooral last van Action.

Casa telt meer dan vijfhonderd winkels, verspreid over acht landen in Europa. Er komt een nieuwe commerciële strategie, die stap voor stap in de winkels wordt uitgerold. Daarnaast moeten er in België, Italië, Spanje en Portugal nieuwe winkels bijkomen en wordt in april een eigen webshop geopend.

Casa is eigendom van de familie Blokker, maar maakt sinds een aantal jaar geen onderdeel meer uit van Blokker Holding. Door de deconsolidatie van de activiteiten van Casa kan Albert Blokker als commissaris van Blokker Holding de keten gewoon blijven leiden. Albert Blokker trad ook terug uit de raad van bestuur van het winkelconcern.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!