Nederland telt inmiddels vijf foodhallen, waarvan drie in Amsterdam. 'Een overdekte verzameling van verschillende eetkramen, waar gerechten worden besteld door middel van counterverkoop en die daarnaast beschikt over een gezamenlijke zitruimte', dát is een foodhal. Daarnaast staan er nog twee op de planning en zijn er tig tussenvormen die niet helemaal aan de officiële definitie voldoen, maar er wel dicht in de buurt komen. De een is een doorslaand succes, de ander redt het haast niet of heeft zelfs al een faillissement achter de rug. "Foodhalmoeheid ligt op de loer, vroeg of laat treedt er dan marktcorrectie op", waarschuwt Tony Wijntuin niet voor niets in het januarinummer van RetailTrends. Twaalf Nederlandse voorbeelden van foodhallen en concepten die er tegenaan schurken op een rij.
Foodhallen, Amsterdam (2014)
World of Food, Amsterdam (2015)
Fooddock, Deventer (2015)
Market 33, Amsterdam (2016)
Pop-upfoodhall 88, Tilburg (2016)
Reacties 0