'Onlinebibliotheek bol.com nog in beginstadium'

'Onlinebibliotheek bol.com nog in beginstadium'

Bol.com is in gesprek met uitgeverijen over een abonnementsdienst voor boeken. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat die vermoedelijk niet volgende maand live, laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Eerder meldde De Telegraaf op basis van bronnen dat de onlinebibliotheek volgende maand gelanceerd zou worden. De kans dat dat niet gebeurt is volgens een woordvoerder van de etailer echter groter dan de kans dat het wel gebeurt. Ze laat weten dat de mogelijkheden onderzocht worden, maar dat het plan nog in een beginstadium is. "Het kan zo nog maanden duren."

Director books & entertainment Caspar Klinkhamer liet in september al weten aan een dergelijke dienst te werken. Hoe groot de onlinebieb wordt, is nog niet duidelijk. De etailer zou volgens de krant mikken op enkele tienduizenden abonnees voor het einde van het jaar. Bol.com bevestigt de geruchten in een reactie niet. "We onderzoeken alle mogelijkheden omtrent digitaal lezen, waaronder bijvoorbeeld een abonnementsmodel”, zegt een woordvoerder.

Bol.com werkt sinds 2014 samen met e-bookspecialist Kobo. Eind 2014 werd al een gezamenlijk leesapp voor tablets en smartphones gelanceerd. Bruna lanceerde eerder al Bliyoo, waarmee abonnees voor een tientje per maand onbeperkt kunnen lezen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends