​Japanse gemakswinkel test onbemande kassarobot

​Japanse gemakswinkel test onbemande kassarobot

Gemakswinkelketen Lawson test een kassarobot die producten in een winkelmandje automatisch aanslaat en in een tas verpakt. De oplossing van Panasonic wordt momenteel getest in een winkel in Osaka, tevens de thuisbasis van de Japanse elektronicagigant.

Het geautomatiseerde kassasysteem draagt de naam Reji Robo, een afkorting van register robot. Klanten die er gebruik van willen maken moeten tijdens het shoppen producten scannen met een barcodescanner. Bij de kassa kunnen ze de mand in een opening plaatsen, waarna de bodem automatisch opent. De producten verdwijnen vervolgens in een plastic tas, terwijl de consument de aankopen contant of met een pas kunnen afrekenen.

Met de nieuwe oplossing kan Lawson naar eigen zeggen tot tien procent op zijn personeelskosten bezuinigen. Daarnaast moet het afrekenproces voor klanten versnellen.

Het onbemande kassaconcept bevindt zich momenteel nog in de pilotfase. Bij een succesvolle evaluatie moet het systeem in een jaar tijd naar meer dan tien winkels worden uitgerold. In 2018 volgt dan een nationale uitrol. Lawson telt dertienduizend winkels in Japan.

Bekijk een video van het nieuwe kassasysteem op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!