​Amazon lanceert digitale Dash Button

​Amazon lanceert digitale Dash Button

Amazon heeft een virtuele versie van zijn koopknop Amazon Dash toegevoegd. Die is beschikbaar via de website en app van de e-commercegigant.

De digitale variant heeft zijn eigen voordelen ten opzichte van de fysieke koopknop, stelt Amazon. Zo genereert de app automatisch Dash Buttons voor producten die gebruikers vaak bestellen. Prime-leden kunnen bovendien hun eigen knoppen creëren.

Geruchten dat Amazon de toevoeging heeft gedaan omdat het patent op de fysieke koopknop over een tijdje verloopt, worden door de etailer weersproken. De virtuele variant komt volgens Amazon juist voort uit de populariteit van de fysieke. Het concern verwacht een forse groei in het aantal gebruikers, nu er een variant beschikbaar is die even makkelijk binnens- als buitenshuis beschikbaar is.

De populariteit van de Amazon Dash Button loopt terug, bleek vorig jaar uit onderzoek van Slice Intelligence. Ongeveer de helft van de consumenten die sinds maart 2015 een koopknop heeft besteld, bleek die al niet meer te gebruiken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!