Kwart pinbetalingen is contactloos

Kwart pinbetalingen is contactloos

Het aantal contactloze betalingen is vorig jaar bijna vervijfvoudigd tot 630 miljoen. In december waren ze goed voor bijna een kwart van alle pinbetalingen, blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.

In totaal is er in 2016 bijna 3,6 miljard keer gepind, voor een totaalbedrag van 97,3 miljard euro. Vooral kleine bedragen werden vaker gepind, voornamelijk als gevolg van de groeiende populariteit van contactloos betalen. De pinbetalingen voor bedragen tot tien euro stegen met ruim zeventien procent, tegenover 10,6 procent stijging van het totale aantal pinbetalingen. Ruim vier op de tien pinbetalingen zijn onder de tien euro.

Verder is het betalen met iDEAL op mobiele devices in 2016 ‘definitief doorgebroken’, stelt Betaalvereniging Nederland. Het aantal iDEAL-betalingen via smartphones en tablets lag in december op bijna elf miljoen, een ruime verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Ruim 38 procent van het totale aantal iDEAL-betalingen werd in december 2016 mobiel gedaan.

Het onlinebetaalverkeer heeft in 2016 weinig last gehad van storingen. De gemiddelde beschikbaarheid lag voor zowel internet- als mobiele betalingen op 99,8 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!