​Rel rond Amsterdams vlaggenschip van Hudson’s Bay

​Rel rond Amsterdams vlaggenschip van Hudson’s Bay

Vastgoedeigenaar Ivy Group staat op het punt om de flagshipstore van Hudson’s Bay in Amsterdam te verkopen. Een buitenlandse institutionele belegger heeft tweehonderd miljoen euro over voor de panden aan het Rokin, schrijft Quote.

De overdracht heeft vertraging opgelopen, omdat vastgoedondernemer Mozes Staszewski een deel van de winst opeist. Hij heeft eind vorig jaar voor 24 miljoen euro beslag laten leggen op de belangen op de toekomstige flagshipstore van Hudson’s Bay van oud-collega en Ivy Group-eigenaar Martin Smit.

De twee vastgoedondernemers werkten tot 2015 samen bij het bedrijf Emmes Group. De voormalige panden van Fortis werden eind 2012 voor bijna 49 miljoen euro overgenomen van ABN Amro . Smit kon die aankoop volgens Staszewski alleen financieren via financiële garanties van zijn bedrijf Emmes, waar Smit destijds bestuurder was. Staszewski kreeg echter geen belang toegewezen in de panden die nu worden verkocht.

De rechter oordeelt volgens RTL Nieuws dat Staszewski mogelijk gelijk heeft, waardoor het beslag niet zomaar mag worden opgeheven. Omdat hij Smit als bestuurder veel vrijheid gaf en daarmee medeverantwoordelijk is voor de schade, is het beslag teruggebracht tot elf miljoen euro. Inmiddels zijn er vervangende zekerheden in stelling zijn gebracht, waardoor de verkoop van de panden op korte termijn plaats kan vinden.

Foto: Rijnboutt

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!