​Franchisewinkels van Euronics failliet

Acht franchisewinkels van Euronics zijn vorige week failliet verklaard door de rechtbank in Zeeland-West-Brabant. De filialen waren in handen van Smart Retail Group, dat een betalingsachterstand had bij de inkooporganisatie.

Zeven van de acht winkels werden begin 2015 overgenomen van HiM Retail, dat ze onder de vlag van Harense Smid en Micro-Elektro exploiteerde. De winkel in Bergen op Zoom ging later dat jaar nog open in het voormalige pand van Micro-Electro. Drie vestigingen gingen in een eerder stadium al op slot, gevolgd door de filialen in Bergen op Zoom, Zevenbergen, Made, Dongen en Middelharnis begin dit jaar.

De samenwerking met Smart Retail Group is niet zo gelopen als gehoopt, liet financieel manager Eric van Staveren van Euronics eerder weten. De franchisegever heeft alle voorraden al uit de winkels gehaald.

United Retail is behalve met Euronics ook actief met Electro World en de Witgoedspecialist. In totaal verleent de organisatie zijn diensten aan ruim vijfhonderd aangesloten vakspeciaalzaken in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!