Foodformule SLA breidt zijn winkelbestand het komende half jaar uit tot dertien vestigingen. Nieuwe filialen openen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, zo laat oprichter Jop van de Graaf weten tegenover RetailWatching.

SLA heeft nu al vijf vestigingen in de hoofdstad, maar daar komen er deze zomer nog twee bij. Een daarvan opent aan de Haarlemmerdijk, de tweede aan de Zuidas. De grens van het aantal winkels in Amsterdam begint nu wel in zicht te komen, ook omdat bezorgservices als Deliveroo en foodora een groot deel van de stad voor SLA dekken. “Waren die er niet geweest, dan hadden we wel naar vijftien of zestien winkels in Amsterdam kunnen doorgroeien”, aldus Van de Graaf.

In Utrecht komen er twee nieuwe winkels, wat het totaal op drie brengt. Een daarvan opent in een nieuw horecagedeelte in Hoog Catharijne, de ander in de Nachtegaalstraat. In Den Haag komt een nieuwe winkel aan de Turfmarkt. In de toekomst hoopt Van de Graaf in ieder geval nog vestigingen te openen in Rotterdam, Eindhoven en Leiden.

SLA kan groeien tot zo’n dertig à 35 winkels in Nederland, verwacht Van de Graaf. Daarna wil hij uitbreiden naar het buitenland. Daarbij worden de pijlen in eerste instantie gericht op Antwerpen, maar kijkt de retailer ook naar Duitsland.

Op RetailWatching gaat Van de Graaf dieper in op de groei van SLA.