​Lidl breekt met ceo

​Lidl breekt met ceo

Sven Seidel is per direct vertrokken als topman van Lidl. Zijn vertrek is het gevolg van een meningsverschil over de te voeren strategie, meldt moederbedrijf Schwarz Gruppe.

Seidel was nog geen drie jaar in dienst van de Duitse supermarktketen. Hij was in maart 2014 de opvolger van Karl-Heinz Holland, die eveneens vertrok vanwege een ‘onoverbrugbare’ meningsverschillen over de toekomstige strategie.

Jesper Højer is inmiddels aangesteld als de opvolger van Seidel. De 38-jarige Deen werkt al meer dan tien jaar bij de supermarktketen, waaronder als topman van de supermarktketen in België. Het meest recent gaf hij leiding aan de internationale inkooporganisatie van Lidl.

Het Duitse vakblad Manager Magazin schreef vorig jaar al dat Seidel zich niet geliefd had gemaakt bij Schwarz-topman Klaus Gehrig. Zo zou hij zich in interviews hebben gepresenteerd als ‘Mister Lidl’ en opende hij een pilotstore in Offenau die te licht en groots zou zijn voor een discounter.

Lidl telt meer dan tienduizend supermarkten in 27 Europese landen. De komende jaren moeten de eerste winkels openen in de Verenigde Staten.

Reacties

Laatste nieuws









RetailTrends