​Lief! wint kort geding van Pets Place om merknaam

​Lief! wint kort geding van Pets Place om merknaam

De IJsvogel Groep moet stoppen met de verkoop van dierenaccessoires onder de naam Lief Dier. Dat heeft rechtbank in Den Haag bepaald in een kort geding, dat door Lief! was aangespannen tegen het moederbedrijf van Pets Place.

Lief! verkoopt sinds twee jaar zelf dierenaccessoires, waaronder kussens voor honden en katten. De producten van het merk worden in ons land via tweeduizend verkooppunten verkocht, waaronder bij Intratuin. Sinds afgelopen november verkoopt Pets Place de Lief Dier-collectie met eveneens honden- en kattenkussens.

De naam Lief Dier wordt al sinds de zomer van 2010 door Pets Place gebruikt voor een magazine, dat gratis wordt verstrekt aan zijn klanten. De naam ‘lief’ is volgens de dierenwinkelketen niet ingeburgerd in zijn branche en bovendien niet onderscheidend voor dierenaccessoires. De rechter gaat daar echter niet in mee en verbiedt de retailer om de producten onder het teken Lief Dier nog langer aan te bieden of in voorraad te hebben.

Het is niet voor het eerst dat Lief! voor de rechter verschijnt vanwege een inbreuk op zijn merkrechten. Zo’n tien jaar geleden won het merk, dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van de Duitse Kanz Financial Holding, ook al een rechtszaak van Prénatal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!