​Keukenwinkels Mandemakers lijden miljoenenverlies

De Mandemakers Groep heeft in 2015 een verlies van bijna 25 miljoen euro in de boeken geschreven. De overkoepelende holding BV Pinmill schrijft wel zwarte cijfers, zegt financieel directeur Jeroen Maan in Het Financieel Dagblad.

De rode cijfers van DMG hebben betrekking op de winkelformules in Nederland en België. Die zijn al sinds 2008 verliesgevend. Wel is de omzet in 2015 met 46 procent gestegen tot 645 miljoen euro, meldt Quote. Aandeelhouder Pinmill heeft in de afgelopen tien jaar zo’n driehonderd miljoen euro bijgestort om de solvabiliteit op peil te houden.

Dat Pinmill wel winst maakt, komt doordat daaronder ook onderdelen vallen die niet bij DMG horen. Onder meer een deel van de winkels in Duitsland en Oost-Europa en keukenfabrieken van Mandemakers in het buitenland behoren daartoe. “Met zo’n internationaal bedrijf kun je winst op verschillende plekken laten neerslaan”, zegt Maan. Hoeveel winst Pinmill maakt, wil hij niet kwijt. Over 2016 maakt ook DMG volgens hem weer winst.

Het is voor het eerst dat Mandemakers jaarcijfers openbaar maakt. Oprichter Ben Mandemakers zei vorige week nog in NRC dat hij liever niet te veel naar buiten brengt. “Omdat ik niet wil dat mensen gaan zitten meten en vergelijken, of dat nou concurrenten zijn of anderen.” Hij liet wel al weten dat Mandemakers last had gehad van de crisis, maar het beter deed dan de markt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!