​Woonwinkels in 2016 flink in de plus

​Woonwinkels in 2016 flink in de plus

Woonwinkels hebben zoals verwacht hun omzet in het vierde kwartaal flink zien toenemen. Er werd 8,3 procent meer verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder, meldt INretail.

Het goede laatste kwartaal werd in november al door de brancheorganisatie aangekondigd. De voorwaarden voor een eindspurt waren namelijk uitstekend, met een positief consumentenvertrouwen en relatief veel verkoopdagen in december, doordat de kerstdagen in het eerste weekend van de vakantieperiode vielen.

Gemeten over heel 2016 nam de omzet van woonwinkels met 7,4 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Het mkb was goed voor een stijging van 5,2 procent, waar grootwinkelbedrijven de omzet met 10,7 procent zagen toenemen. Ketens in het midden- en laagsegment toonden de sterkste omzetgroei.

Gemengde zaken, waaronder woninginrichters met een gemengd assortiment en woonwarenhuisketens, noteerden in 2016 een omzetgroei van vijftien procent. Verkopers van woningtextiel groeiden met acht procent en slaapspeciaalzaken met 8,5 procent. De omzet van keukenspeciaalzaken en meubelspeciaalzaken nam met respectievelijk 7,2 en 4,9 procent toe.

De groei van de woondetailhandel zwakt dit jaar naar verwachting van INretail weer wat af. De brancheorganisatie verwacht een gemiddelde omzetstijging van vijf procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!