De uittocht van retailers in het Haagse winkelcentrum New Babylon houdt aan. Ook Jack & Jones, Vero Moda, Only en The Dutch Tailors sluiten hun deuren, meldt het Algemeen Dagblad.

Eerder werd al bekend dat Coolcat en Spar hun deuren sluiten, terwijl Fashion Factory Outlet vorige maand failliet werd verklaard. Daarnaast gaat het niet goed met restaurant Fish & Meat, dat een huurschuld van bijna 126 duizend euro heeft bij de eigenaar van het winkelcentrum.

Jack & Jones sluit vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Daarnaast is de huur de laatste jaren alleen maar hoger geworden, stelt een medewerker. “Het is niet rendabel om te blijven.”

De bezetting van winkelpanden is volgens ondernemer Wouter de Kroes van Dungelmann slechter dan ooit. Van de achttien ondernemers die er nog zitten, vertrekt een groot deel volgens hem deze maand. Of en hoe de winkelruimte wordt gevuld is niet duidelijk. De eigenaar communiceert daar volgens De Kroes niet over met winkeliers. “We tasten in het duister wat betreft de toekomst van New Babylon.”