​‘Ommezwaai bij Blokker, Bohemen ‘ziek’ thuis’

​‘Ommezwaai bij Blokker, Bohemen ‘ziek’ thuis’

Blokker grijpt vanwege tegenvallende resultaten terug op goedlopende producten uit het verleden. Formule- en marketingdirecteur Robert Bohemen zou zich daartegen hebben verzet en zit nu ‘ziek’ thuis. Dat schrijft De Financiële Telegraaf op basis van meerdere bronnen binnen de directie.

Blokker ging een jaar terug van start met een modernisering van de winkelketen, waarvoor 450 winkels worden omgebouwd. De resultaten van die vernieuwingen zouden echter zo tegenvallen dat er paniek is uitgebroken bij de retailer. De familie Blokker zou weigeren nog miljoenen te investeren als een deel van het vroegere assortiment niet terugkomt.

Bohemen vindt het volgens de krant echter te vroeg voor conclusies en houdt de logistieke problemen verantwoordelijk voor de slechte resultaten. Producten zijn daardoor regelmatig niet verkrijgbaar bij de winkelketen.

De terugkeer van vertrouwde producten als de pluizendief en sudderplaat is een advies van retailconsultant Eysink Smeets, die vanwege de slechte resultaten door de raad van commissarissen om advies is gevraagd. “Klanten bleken vroegere producten te missen, die brengen we weer terug”, aldus een woordvoerder.

De woordvoerder noemt de bijstelling van het assortiment ‘niets bijzonders’. Daarnaast is er volgens haar geen sprake van onenigheid binnen de leiding. Over de afwezigheid van Bohemen wil ze niets kwijt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!