De eigenaar van winkelcentrum New Babylon is in het gelijk gesteld in een kort geding tegen Fish & Meat. Het buffetrestaurant moet uiterlijk 1 april zijn vertrokken en ook de huurschuld van 126 duizend euro betalen.

Het restaurant wijt zijn financiële problemen aan tegenvallende bezoekersaantallen in het in 2013 vernieuwde winkelcentrum. Eigenaar Jack Hu stelt dat de verhuurder hem een dagelijks dertigduizend bezoekers in het vooruitzicht had gesteld, maar dat wordt door vastgoedbedrijf Icon Lightyear ontkend. “We nemen afscheid van alle huurders die niet kunnen betalen. Er moet een streep worden getrokken”, aldus de advocaat van het bedrijf.

New Babylon nam onlangs al afscheid van Spar en Coolcat, terwijl Fashion Factory Outlet failliet werd verklaard. Binnenkort vertrokken nog zeker zes winkels, meldt het Algemeen Dagblad. Zo doen ook Jack & Jones, Vero Moda, Only en The Dutch Tailors hun deuren dicht.

De bezetting van de winkelpanden in New Babylon zou slechter dan ooit zijn. De eigenaar van het winkelcentrum wil niet reageren op vragen over de toekomst van New Babylon.