​Topbelegger keert Walmart de rug toe

Warren Buffett heeft vrijwel al zijn aandelen in de Amerikaanse supermarktketen Walmart van de hand gedaan. De beleggingsgoeroe houdt nog voor honderd miljoen dollar aan aandelen over, schrijft Fortune.

Buffett heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar negentig procent van zijn aandelen verkocht. Daarvoor waren die nog drie miljard dollar waard. In 2014 had de op twee na rijkste man ter wereld zelfs nog zestig procent van de retailgigant in handen.

Buffett is al langer somber over de toekomst van traditionele retailketens. Zo sprak hij in 2005 al zijn twijfels uit over een nieuw toekomstplan van warenhuisketen Sears. “Is er ooit een voorbeeld geweest van een retailer die een succesvolle ommezwaai heeft gemaakt?”

De belegger en multimiljardair ziet vooral Amazon als een grote bedreiging voor traditionele winkelketens. “Veel bedrijven hebben nog geen manier gevonden om er of aan deel te nemen, of het te bestrijden", zei hij tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van zijn bedrijf Berkshire Hathaway.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!