​Pauw en Purdey kibbelen over plagiaat

​Pauw en Purdey kibbelen over plagiaat

Modehuis Pauw beschuldigt branchegenoot Purdey opnieuw van het namaken van zijn kleding. Purdey zou ruim een jaar terug damesblazers hebben verkocht die veel weg hebben van jasjes die Pauw al in 2009 op de markt heeft gebracht.

Pauw en Purdey hebben eerder een juridisch geschil gehad over het namaken van verschillende kledingstukken. Dat leidde er in 2013 toe dat de twee partijen een vaststellingsovereenkomst tekenden, waarin Purdey erkende met twee rokken en drie shawls inbreuk te hebben gemaakt op het auteursrecht van Pauw. Daarbij is ook de expliciete toezegging gedaan dat de collectie van Pauw niet meer als inspiratiebron wordt gebruikt, om vergelijkbare geschillen in de toekomst te voorkomen.

Pauw is nu van mening dat zijn auteursrecht opnieuw is geschonden. De rechter gaat daar niet in mee, omdat er geen sprake is van ‘een overeenstemmende totaalindruk’. Wel wordt vastgesteld dat Purdey de afspraken uit de overeenkomst heeft geschonden. Purdey krijgt nu de kans met tegenbewijs te komen dat zijn jasje ‘een eigen, onafhankelijke schepping betreft’, zoals de modeketen beweert.

Pauw beschikt over 28 winkels in Nederland, waarvan drie gericht op mannen. Wereldwijd telt het modehuis 150 verkooppunten, waaronder shop-in-shops bij Saks Fifth Avenue in de Verenigde Staten. Purdey werd vorig jaar na het faillissement van Brova overgenomen door zijn oorspronkelijke oprichters en heeft 22 vestigingen in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!