​Geen toekomst voor Euroland

Het is de curator van Euroland niet gelukt een doorstart te realiseren voor de winkelketen. Alle 23 winkels worden op korte termijn gesloten, staat in een brief die in handen is van NU.nl.

De komende vier weken worden de winkelvoorraden verkocht. Wanneer de winkels precies dicht gaan, is afhankelijk van de huurcontracten. Het UWV betaalt de circa negentig medewerkers nog tot de tweede helft van maart het salaris door. Tot januari heeft Euroland dat zelf nog gedaan, zegt curator Cees de Jong.

Euroland is er onvoldoende in geslaagd klanten naar binnen te trekken, zegt De Jong. “Er kwamen te veel mensen die maar één of twee producten kopen, maar er staan te weinig andere producten die een impulsaankoop opwekken.” Zusterformule Boekenvoordeel heeft de verliezen volgens hem jarenlang opgevangen. Ook hebben de eigenaren eerder tevergeefs geprobeerd Euroland te verkopen.

Slechts één geïnteresseerde partij wilde de winkelformule voortzetten, zegt de curator. Daarmee kwam hij niet tot een akkoord. Andere kandidaten waren alleen geïnteresseerd in het opkopen van de voorraad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!