​Belgische bank introduceert betalen met smartphone

​Belgische bank introduceert betalen met smartphone

Klanten van Belfius Bank kunnen binnenkort contactloos mobiel betalen in winkels. Het is de eerste bank in België die deze betaalmethode mogelijk maakt.

Dankzij NFC-technologie kunnen klanten met de Belfius-app straks betalen door hun smartphone bij de betaalterminal te houden. Bij bedragen tot twintig euro, moet dan nog wel de pincode op de telefoon worden ingevoerd. Belfius claimt dat deze manier van betalen twee keer zo snel gaat als een betaling met een pinpas. De bank wil de techniek eind dit jaar overal hebben uitgerold.

Klanten kunnen in de app een ‘favoriete kaart’ instellen waarmee zij de betalingen willen doen. Dat is de pinpas of creditcard waarvan de code aan de Belfius-app is gekoppeld. Op het moment van betalen, is het ook nog mogelijk een andere kaart te selecteren in de app.

Alle betaalterminals van Worldline in België zijn volgens Belfius al sinds 2013 uitgerust met NFC-technologie. Tot nu toe konden kleine bedragen daar al contactloos betaald worden, maar alleen met een bankpas.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!