​Bol.com komt met ‘Spotify voor e-books’

​Bol.com komt met ‘Spotify voor e-books’

Bol.com start in samenwerking met e-readerfabrikant Kobo een abonnementsdienst voor e-books. Abonnees krijgen voor een vast maandbedrag toegang tot ruim veertigduizend titels.

Gebruikers van de dienst, die Kobo Plus is genoemd, kunnen voor tien euro per maand ongelimiteerd lezen. Zestienduizend van de aangeboden titels zijn Nederlandstalig. Bol.com en Kobo willen het aanbod voor het einde van dit jaar verdubbeld hebben. De dienst is te gebruiken op Kobo’s e-readers, maar via een app op de tablet of smartphone.

Hoewel het aantal verkochte e-books al enige tijd stabiel is, wordt ook veel illegaal gedownload. Daar ziet bol.com kansen, zegt een woordvoerder tegen de NOS. “E-books worden soms nog als te duur ervaren, terwijl ze toch goedkoper zijn dan gewone boeken.” Daarnaast wijst ze erop dat het soms te moeilijk is om e-books op apparaten te krijgen, waardoor een illegale download aantrekkelijker was. “Wij hebben nu twee jaar aan een systeem gewerkt waardoor dat veel makkelijker gaat.”

Bol.com werkt sinds 2014 samen met Kobo, waarmee het al een gezamenlijke leesapp voor tablets en smartphones lanceerde. Sinds september werd gesproken over de mogelijkheden voor een abonnementsdienst. Bruna lanceerde eerder al Bliyoo, waarmee abonnees voor tien euro per maand onbeperkt kunnen lezen. Die dienst heeft met vijftienduizend titels wel een beduidend kleiner aanbod.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!