Liverpool heeft eigen digitale munteenheid

Liverpool heeft eigen digitale munteenheid

Inwoners van Liverpool kunnen bij lokale winkels betalen via de app Colu. Dat gebeurt via de digitale lokale munteenheid Liverpool Local Pound (LLP).

De waarde van LLP is gelijk aan die van het Engelse pond. Gebruikers die de app installeren, krijgen vijf LLP's cadeau en kunnen hun mobiele portemonnee vullen met hun creditcard. Bij een aankoop, wordt het verschuldigde aantal LLP's direct van het account van de klant naar dat van de ondernemer overgeschreven.

Colu verzamelt data van zijn gebruikers, die winkeliers onder meer kunnen gebruiken om gepersonaliseerde service te verlenen. De startup denkt dat de digitale portemonnee een aantrekkelijk betaalmiddel kan worden, als die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld 'local-only' aanbiedingen en kortingen.

Colu komt uit de koker van een gelijknamige Israëlische startup en wordt inmiddels gebruikt door drieduizend mensen. Iedere tien minuten wordt er een transactie mee gedaan, stelt Colu-ceo Amos Meiri. Hij ziet de app ook als een mogelijkheid om de lokale economie te versterken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!