Taxfree shopping app helpt bij terugvragen btw

Taxfree shopping app helpt bij terugvragen btw

Het Nederlandse vatfree.com heeft tijdens Mobile World Congress in Barcelona een taxfree shopping app gelanceerd. Het is naar eigen zeggen de eerste app die het terugvragen van btw bij aankopen op luchthavens ‘eenvoudiger en voordeliger’ maakt

Reizigers van buiten de EU kunnen met de app zelf aankoopfacturen uploaden van producten die zij op Europese luchthavens kopen. Daardoor hoeven zij niet meer langs een fysieke servicebalie. Ook voor winkeliers wordt het proces eenvoudiger, doordat zij de teruggave via de app rechtstreeks met hun klanten kunnen afhandelen. Ook biedt de app een overzicht van aangesloten retailers die meewerken aan de btw-teruggave.

Alleen Nederland ontvangt jaarlijks al 3,3 miljoen toeristen van buiten de EU, stelt vatfree.com-oprichter Joni de Vogel-Smeenk. Ruim zeventig procent is volgens hem niet op de hoogte van de mogelijkheid om btw over hun aankopen terug te vragen. Daarmee laten zij volgens hem gemiddeld bijna 80 euro per persoon liggen. “Ons doel is om reizigers in staat te stellen op een eenvoudige manier taxfree te shoppen bij zoveel mogelijk winkels.”

Bij iedere aankoop vraagt de consument de winkelier om een op naam gestelde aankoopbon. Bij het verlaten van de EU laat hij de bonnen afstempelen door de douane en registreert de factuur daarna via de app. De afgestempelde aankoopbonnen kunnen vervolgens worden afgeleverd in een van de dropboxen op Schiphol, of per post worden opgestuurd. Verder is de status van lopende teruggaven te volgen via de app.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!