​Media Markt verkoopt geen fietsen meer

​Media Markt verkoopt geen fietsen meer

Media Markt stopt na een jaar met de verkoop van elektrische fietsen. De vraag weegt niet op tegen de kosten en de bezetting van de winkelruimte, laat de retailer weten tegenover Tweewieler. Volgens bronnen van het vakblad lukte het ook niet om het kennisniveau op de winkelvloer hoog genoeg te krijgen.

Media Markt ging in april vorig jaar in zes winkels van start met de verkoop van e-bikes. Grote fietsmerken als Gazelle, Giant en Accell (eigenaar van onder meer Batavus en Sparta) weigerden hun fietsen aan de retailer te leveren. Een deel van die merken kon alsnog via Media Markt worden verkocht doordat een dealer ze had doorverkocht.

De elektronicaketen wilde een ‘realistisch marktaandeel’ halen, vertelde initiatiefnemer Marcel Capitein, tevens vestigingsdirecteur van de winkel in Rotterdam. Binnen twee jaar moesten de e-bikes in alle 49 vestigingen van Media Markt staan, maar zover komt het dus niet.

Media Markt verkoopt de bestaande voorraad nog tot en met juli dit jaar uit. De keten richt zijn pijlen volgens een woordvoerder liever op de uitbreiding van meer populaire categorieën. “Een gaming- of koffiewereld behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!