Verkoop Euroland al eerder mislukt

Eigenaar Wim Rozendaal van Euroland heeft twee keer een serieuze poging gewaagd de winkelketen te verkopen. Zowel in 2012 als in 2014 liep dat op niets uit, schrijven de curatoren in hun eerste faillissementsverslag.

Na het faillissement eind januari deden drie partijen een bod op Euroland. Een daarvan wilde de winkelformule behouden, maar daarmee kwamen de curatoren niet tot overeenstemming. Daarop werd half februari bekendgemaakt dat een doorstart niet mogelijk was.

De budgetketen had sinds 2012 te maken met een trend van dalende omzetten, zegt het bestuur over de oorzaak van het faillissement. Uit het verslag blijkt dat de omzet in 2015 nog wel steeg van 9,4 naar bijna elf miljoen euro, maar vorig jaar werd vier miljoen euro omzet geboekt. Ook leed Euroland de afgelopen vier jaar verlies, met op het dieptepunt in 2015 ruim 3,7 miljoen euro. Vorig jaar stond de winkelketen ruim 1,5 miljoen euro in het rood.

Het bestuur wijt de teruglopende resultaten aan de hoge huur- en personeelskosten. Ook de concurrentie van onder meer Action en het verouderde verdienmodel, waarbij per product een goede marge moest worden gemaakt, worden aangehaald. De winkels van Euroland blijven nog tot woensdag geopend voor verkoop van de voorraden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!