​Winkelaanbod van Neckermann.com onder de hamer

​Winkelaanbod van Neckermann.com onder de hamer

Goederen afkomstig uit het faillissement van Neckermann.com Retail worden aangeboden in veilingen. Online veilinghuis BVA Auctions is door de curator in de arm genomen om het winkelaanbod te verkopen.

Het aanbod bestaat uit producten vanuit een aantal Nederlandse vestigingen, die eind vorig jaar failliet werden verklaard. Daarbij gaat het onder meer om reisartikelen, multimedia en huishoudelijke artikelen uit de winkels in Ede, Delft, Dordrecht, Emmen en Zutphen.

De winkels van Neckermann.com waren al voor het faillissement gesloten, maar curator Seerp Gratama sloot een doorstart eerder dit jaar niet uit. Een aantal partijen was volgens hem geïnteresseerd in de activa en activiteiten van de failliete winkelketen. Een verkoop werd ‘al dan niet in het kader van een doorstart’ onderzocht. Ook was er al geboden op de groothandelsactiviteiten van Neckermann.com.

Readen Holding Corporation, dat de winkels van Neckermann.com opende, richt zich voortaan volledig op de online activiteiten. Het bedrijf liet tevens weten juridische stappen te ondernemen tegen Axivate Capital. De voormalig grootaandeelhouder van Neckermann.com zou de overdracht van de intellectuele eigendommen van de webwinkel hebben gefrustreerd, waardoor Readen niet voldoende hebben kunnen investeren in de fysieke winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!