​‘Hudson’s Bay wil nu Neiman Marcus kopen’

​‘Hudson’s Bay wil nu Neiman Marcus kopen’

Hudson’s Bay verlegt de aandacht van Macy’s naar Neiman Marcus. De Canadese warenhuisketen is in gesprek over een overname van zijn Amerikaanse branchegenoot, meldt The Wall Street Journal.

Neiman Marcus laat in zijn kwartaalupdate weten financieel adviseurs in de arm te hebben genomen om de strategische opties te bekijken. Daarbij behoren een verkoop van het luxeconcern of delen daarvan tot de mogelijkheden. Begin dit jaar werd een gang naar de beurs nog afgeblazen.

Hudson’s Bay voert inmiddels gesprekken met Ares Management en CPPIB, de private equity-partijen die Neiman Marcus momenteel in handen hebben. De retailer zou mikken op een overname zonder schulden. Neiman Marcus heeft volgens de laatste cijfers alleen al een langetermijnschuld van ruim 4,4 miljard dollar.

Neiman Marcus was in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar goed voor 1,4 miljard dollar omzet. Dat is een daling van 6,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het verlies komt uit op 117 miljoen dollar. Neiman Marcus telt ruim veertig warenhuizen en twee fiilalen van Bergdorf Goodman.

Hudson’s Bay benaderde eerder Macy’s al voor een overname, maar die plannen lijken nu van de baan. Hudson’s Bay is al eigenaar van Saks Fifth Avenue. Later dit jaar gaat het concern ook in ons land van start.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!