​Deel Euroland-winkels blijft geopend

​Deel Euroland-winkels blijft geopend

Acht van de 24 winkels van Euroland blijven ook na woensdag geopend. Het gaat om de vestigingen die de winkelketen huurt van zijn eigen moederconcern Boekenvoordeel.

In eerste instantie gaat het om een uitverkoop van de restvoorraden die nog in de winkels liggen, laat financial manager Johan Visser weten aan RetailNews. Wat er op langere termijn met de winkels gebeurt, is nog niet bekend. Het staat Boekenvoordeel vrij om er Euroland-winkels in te houden, omdat het nog steeds eigenaar is van de merknaam en intellectuele eigendommen. “Maar ik heb geen enkel signaal ontvangen dat dat ook gaat gebeuren”, zegt curator Cees de Jong. Visser noemt ook het verhuizen van Boekenvoordeel-winkels naar de panden als optie.

Alle intellectuele eigendommen en bedrijfsmiddelen van Euroland zijn door de curator aan Boekenvoordeel verkocht. Komende donderdag zal dat ook gebeuren met de resterende voorraad in zowel de winkels als het distributiecentrum. “Die kun je aan een opkoper verkopen, maar natuurlijk ook in winkels”, aldus De Jong. Hij vraagt zich wel af of het verstandig is, omdat de oorzaak van het faillissement dan wordt miskend. “De afgelopen jaren heeft Euroland verlies geleden, het is de vraag of ze dan nu ineens wel goede marges halen.”

Vorige maand werd duidelijk dat er geen koper was gevonden voor Euroland. De tien winkels die de discounter huurt van externe partijen worden wel gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!