A.S. Watson: 257,7 miljoen winst in 2015

Kruidvat, Trekpleister, Ici Paris XL, Prijsmepper en Pour Vous waren in 2015 goed voor een omzet van 2,7 miljard euro. De winst kwam uit op 257,7 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat moederbedrijf A.S. Watson begin dit jaar heeft ingediend.

Zowel de omzet als winst valt hoger uit dan een jaar eerder. De omzetgroei bedraagt zeven procent, terwijl de winst ruim twee procent is toegenomen in vergelijking met een jaar eerder.

De cijfers hebben betrekking op alle vijf de Nederlandse formules, die aan het eind van het jaar zo’n 1600 winkels hadden in de Benelux. Kruidvat en Ici Paris XL zijn bovendien met enkele filialen actief in respectievelijk Frankrijk en Duitsland. A.S. Watson nam in 2015 vijftig vestigingen van Dirx over, die zijn omgebouwd naar de formules Kruidvat en Trekpleister.

De nettowinstmarge van A.S. Watson liep in 2015 licht terug. Het drogisterijconcern had naar eigen zeggen last gehad van een relatief laag consumentenvertrouwen en stevigere concurrentie. Zo hanteerden supermarkten, drogisterijen en andere retailers een agressievere prijsstrategie. Vorig jaar was dat beeld volgens het bedrijf nagenoeg hetzelfde.

RetailTrends