​Boekenvoordeel publiceert opnieuw rode cijfers

​Boekenvoordeel publiceert opnieuw rode cijfers

Boekenvoordeel heeft zijn verlies in 2015 verder zien oplopen. De winkelketen kwam onder de streep uit op ruim acht ton verlies, tegenover een half miljoen een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vorige maand is ingediend.

Het management van Boekenvoordeel laat in het jaarverslag weten dat er voldoende eigen vermogen aanwezig is om de negatieve resultaten op te vangen. Bovendien is de verwachting dat er in 2016 en 2017 break-even of een ‘gering positief resultaat’ onder de streep staat. Eerder liet hoofd IT & internet Wim Rozendaal jr. al aan RetailNews weten dat het met Boekenvoordeel ‘de laatste tijd juist weer goed gaat’.

Boekenvoordeel kan naar eigen zeggen rekenen op de aandeelhouder, die de winkelketen voorziet in de liquiditeitsbehoefte. Er is geen rekening-courant faciliteit bij de bank. De retailer zag de omzet in 2015 met 5,9 procent oplopen ten opzichte van een jaar eerder. De brutomarge liep echter terug van 11,2 naar 10,9 miljoen euro.

Eerder dit jaar werd zusterformule Euroland failliet verklaard. Euroland leed vier jaar op rij verlies, met op het dieptepunt in 2015 ruim 3,7 miljoen euro. Vorig jaar stond de winkelketen ruim 1,5 miljoen euro in het rood. Acht winkels worden door Boekenvoordeel opengehouden om de restvoorraden te verkopen. In tegenstelling tot wat eerder is beweerd, worden die winkels volgens eigenaar Wim Rozendaal niet omgebouwd tot filialen van Boekenvoordeel. Hij hoopt vanaf het najaar nieuwe huurders voor de panden te vinden, zegt hij tegen Boekblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!