​‘Blokker Holding wil Maxi Toys verkopen’

Blokker Holding heeft een zakenbank ingeschakeld om een koper te vinden voor speelgoedketen Maxi Toys. Zowel financiële als industriële spelers komen in aanmerking voor een overname, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd op basis van meerdere bronnen.

Maxi Toys is een van oorsprong Belgische keten, die zo’n 180 winkels telt. Maxi Toys opereert vanuit een hoofdkantoor in het Belgische Houdeng-Goegnies en is verder actief in Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en Italië. De afgelopen jaren werden daarnaast masterfranchisers in Turkije, Marokko en Roemenië gebonden. De winkels liggen doorgaans net buiten de grote steden in grote winkelcentra.

Maxi Toys is sinds 1997 in handen van Blokker Holding, dat zakenbank Rothschild de opdracht voor de verkoop zou hebben gegeven. Een verkoop wordt volgens specialisten niet eenvoudig, omdat speelgoedketens onder druk staan van discounters en de opkomst van e-commerce.

Blokker Holding neemt dit jaar ook al afscheid van de speelgoedformules Bart Smit en Toys XL, die worden omgebouwd tot Intertoys. Het winkelconcern maakte verder recent bekend in te grijpen bij de ketens Blokker en Casa in België. Over de mogelijke verkoop van Maxi Toys wil een woordvoerder niets kwijt: “Wij gaan niet in op speculaties.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!