Sears twijfelt aan eigen voortbestaan

Sears twijfelt aan eigen voortbestaan

De slechte resultaten van Sears maken dat de toekomst van de warenhuisketen onzeker is. Dat heeft de Amerikaanse retailer volgens Bloomberg bekendgemaakt in een aanvullende verklaring op het jaarverslag.

Sears meldt in de verklaring dat een ‘comeback plan’ de zorgen mogelijk kan verlichten. De warenhuisketen heeft naar eigen zeggen in ieder geval nog voldoende liquide middelen om 2017 door te komen. Het herstelplan bestaat onder meer uit het sluiten van winkels, het verkopen van vastgoed en het afstoten van bedrijfstakken. Zo nam Sears begin dit jaar afscheid van zijn gereedschapsmerk Craftsman.

De twijfels over de eigen toekomst zorgde ervoor dat de beurskoers van Sears woensdag met vijftien procent daalde, de sterkste daling in ruim twee jaar tijd. De warenhuisketen heeft de afgelopen jaren te maken met oplopende verliezen, tot tien miljard dollar in totaal. Ceo Eddie Lampert, die tevens de grootste investeerder is, wil de schulden en pensioenkosten met 1,5 miljard terugbrengen. Het afgelopen jaar investeerde hij al een miljard dollar in het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!