Veertig Phone House-winkels nog niet verkocht

Veertig Phone House-winkels nog niet verkocht

De curatoren van Phone House hebben nog veertig filialen niet verkocht. Partijen hebben tot maandagmiddag de tijd om hun interesse kenbaar te maken, blijkt uit een brief die in handen is van Het Financieele Dagblad.

Als maandag aan het eind van de middag geen koper voor de winkels is gevonden, worden de inventarissen en voorraden geveild. Geïnteresseerden kunnen die overnemen voor bedragen die variëren van 28 duizend tot 61 duizend euro, blijkt uit de brief, die de curatoren hebben verstuurd aan partijen die eerder interesse toonden om een winkel over te nemen.

Phone House gaat vooralsnog door met negentig vestigingen onder 23 franchisenemers. Het doel is om de komende jaren naar honderd te groeien, zegt ondernemer Ad Haverkamp tegen Bergen op Zoomse Bode. De nieuwe organisatie van Phone House is er volgens hem door het faillissement van het landelijke moederbedrijf sterker uit gekomen. “De verzelfstandiging van de franchisevestigingen zorgt voor kortere lijnen met de telecomaanbieders", zegt Haverkamp, die vijf winkels in West-Brabant runt. Phone House kan daardoor volgens hem ‘scherpere aanbiedingen’ bieden. Verder wil hij het assortiment uitbreiden met onder meer tablets en smartwatches.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat zestien eigen winkels van Phone House werden omgevormd tot franchisevestigingen. Daarvoor waren er al zeventig franchisewinkels, die niet onder het faillissement vielen. Enkele ondernemers hebben hun winkel omgevormd tot Telecombinatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!