​Hudson’s Bay krijgt nieuwe ceo in Europa

Wolfgang Link is per 1 mei de nieuwe ceo van Hudson’s Bay Company in Europa. Link volgt Olivier Van den Bossche op, die sinds 2013 bij de warenhuizen van Galeria Inno en Galeria Kaufhof werkt. De Belg heeft zelf besloten op te stappen, zo laat de Canadese warenhuisconcern weten.

Link was als laatst werkzaam als topman van Toys’R’Us in Europa. Hij wordt bij Hudson’s Bay verantwoordelijk voor de Europese tak. Daar vallen behalve de warenhuisketens in België en Duitsland vanaf later dit jaar ook de filialen van Hudson’s Bay en Saks Off Fifth in Nederland onder. Saks Off Fifth wordt ook in Duitsland geïntroduceerd.

Hudson’s Bay bekijkt ondertussen de mogelijkheden om zijn vastgoed in de Verenigde Staten te gelde te maken. De vastgoedtak van het bedrijf was volgens topman Richard Baker zeven maanden geleden omgerekend 4,6 miljard euro waard. Hij wil het vastgoedporftolio naar de beurs brengen of eventueel een gebouw direct verkopen, meldt Bloomberg.

Hudson’s Bay zag zijn verlies vorig jaar oplopen naar 483 miljoen euro, terwijl de omzet door overnames met dertig procent werd opgevoerd. De retailer opent dit jaar de eerste tien warenhuizen in Nederland en wil hier uiteindelijk over maximaal twintig filialen beschikken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!