​Van Zetten: ‘HEMA zet ons beleid grotendeels voort’

​Van Zetten: ‘HEMA zet ons beleid grotendeels voort’

Het natuurlijke afscheidsmoment van Ronald van Zetten bij HEMA lag in 2011. Hij stapte toen echter niet op, omdat hij het bedrijf ‘per se goed door de crisis heen wilde loodsen’. Daar is hij in geslaagd, stelt hij in het aprilnummer van RetailTrends.

Van Zetten vertrok twee jaar terug bij HEMA. Zijn opvolger Tjeerd Jegen heeft zich onomwonden afgezet tegen eerder gevoerd beleid. Hij zou jarenlang verkeerd hebben ingekocht en onvoldoende hebben geanticipeerd op online kansen, terwijl HEMA te veel een supermarkt was geworden. Van Zetten zou met de kennis van nu echter geen andere keuzes hebben gemaakt. “En om eerlijk te zijn zie ik ons beleid grotendeels voortgezet. Laat ik dat dan maar als een compliment beschouwen.”

Als HEMA onder zijn leiding niet naar het buitenland was geëxpandeerd, was er volgens Van Zetten ‘überhaupt geen toekomst geweest’. Ook de introductie van de blijmakers heeft de omzet van HEMA volgens hem goed gedaan. De komende jaren gaat tellen of HEMA in staat is de consumentenprijzen te verlagen, stelt hij. “Uit verschillende interviews heb ik opgemaakt dat ze denken dat niet te kunnen doen.” Daarnaast concludeert hij uit de ‘enorm gestegen’ marges dat er wordt opgeprijsd. “Dat is echt een andere filosofie dan ik heb.”

Van Zetten denkt dat je op langere termijn niet te duur kunt zijn, omdat de markt ‘megacompetatief’ is. In het aprilnummer van RetailTrends gaat hij dieper in op zijn HEMA-periode en vertelt hij ook over zijn nieuwe project V&D Concepthouse en de samenwerking met Roland Kahn. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!